Dokkens - Dykkende Krikkand

Legg i ønskelisten
Pris
Login for Price
Dokkens - Dykkende Krikkand

The Dokken's Diver simulates a wounded duck trying to escape by diving. The Dokken's Diver will teach your dog how to circle in the water watching for the duck to resurface.

Begin by reeling a short distance underwater, let the Dokken's Diver surface. When your dog locates the Dokken's Diver give a sharp jerk on the rod to release the dummy. As your dog's confidence grows, increase the number of dives and the distance under water. Your dog will love this practice, and we guarantee you will recover more ducks.

FOR BEST RESULTS: Use a medium to stiff fishing rod, a spinning or bait casting reel. Use no stretch line.

Directions for assembly:

1. Rubber band must be inside foam slot to avoid early release.
2. Knots need to be separated and must be facing hook.
3. Ring must be attached to hook on dummy for casting.
4. Please note assembly when opening so rubber bands can be replaced and product reassembled. Product requires 2 rubber bands for proper operation. If bird releases too easily, tuck knots further into foam slot.

SKU
DDV200
På lager

Treningsfuglene er laget av mykt skummateriale, noe som gir hunden en naturlig viltfølelse. Hodet og føttene er laget av veldig hard plast. Det harde frittsvingende hodet gir treningsfuglen ekstra realisme. Dokkens treningsfugler oppfordrer hunden din til å ta riktige hentinger og grep.

Treningsfuglene flyter i vann selv om de er punkterte.

Med en naturlig vekt som en død fugl og bruk av treningsdufter/vitringer, er dette treningshjelpemiddelet et must for jakthunden din. Dette stimulerer til en perfekt jakttrening sammen med din hund.

 

Materiale: Polyuretanskum

Vekt: ca. 220 g

Lengde: ca. 28 cm + tau

Diameter: ca. 11 cm

 

Valg av treningsfugl

En treningsfugl med lysere kropp er mer synlig enn mørk kropp. Det er derfor mulighet til å øke vanskelighetsgraden med fugler som har en mørk og en lys side. I det fuglen kastes er det 50/50 sjanse for lys eller mørk side som synes, noe som også gir en variasjon i treningen. Noen fugler har også sjatteringer med lyse og mørke nyanser. Ellers finnes det hele mørke treningsfugler, og en oransje fugl til de vanskeligste søkene.   

 

Slik benytter du treningsduft i trening

For å gjøre viltsøkene mer reelle, anbefales det å benytte vitring/treningsduft. Ved bruk flytende treningsduft, injiser i midten av skumfuglkroppen på 5-6 forskjellige steder ved å benytte kanyle med nål.  Treningsfuglen er designet for å holde på treningsduften, enten du bruker den på land eller i vannet. En flaske med treningsduft holder til ca. 3-4 treningsøkter.

Ønsker du å benytte vitring/duftstift, påføres denne enkelt på utsiden av treningsfuglen, ved påføring 5-6 forskjellige steder. Dette repeteres ved jevne mellomrom. En vitring/duftstift holder til 3-4 treningsøkter.

 

Sikkerhetstips!

Er du ny med denne slags hundetrening, oppfordrer vi at du er forsiktig. Disse treningsverktøyene er ikke leketøy, og er ikke ment for å dra i og leke med. En treningsfugl erstatter treningsvilt og dens formål er å trene apportering og jaktpraksis. Det er viktig at du ikke lar hunden din være uten tilsyn med treningsfuglen, og du bør ikke la hunden din tygge på den.

Skulle treningsfuglen bli fuktig eller våt etter trening, la den lufttørke fritt, og ikke la de ligge i direkte sollys. Det anbefales å lagre treningsfuglene på et tørt sted.

For å unngå mulig skader på deg selv eller din hund, bør du sjekke treningsutstyret regelmessig før trening. Skulle det være noen form for skade på treningsfuglen, bør du ta en vurdering om du kan bruke den eller om den bør kastes.


Place CMS block with id "product-extra-tab" here

Din norske spesialbutikk på nett. Vil du ha oss her i morgen, bruk oss i dag!